Jak odstranit graffiti z fasády Vašeho domu?

Stala se vaše fasáda plátnem pro dílka neobratného sprejera? Podepsal se na ní teenager tlustou fixou? Soucítíme s vámi! Je dobré si zachovat chladnou hlavu a co nejrychleji reagovat. Čím dříve spreje odstraníte, tím méně budou zažrané do fasády.

Bohužel problém se sprejery je stále obvyklejší především ve městech. Firmy, které graffiti odstraňují, jsou spolehlivé, avšak jejich práce je obvykle také finančně značně náročná. Stále více lidí si tak rádo pomáhá svépomocí především v případě menších graffiti. S tím Vám pomůže speciální čistič Impaguard 111, který pošle nevyžádané malůvky i čmáranice do zapomnění. Důležité je, že je odstraní beze zbytku, nezůstane po nich žádný flek.

Čerstvě zhotovená omítka je pro sprejera jako magnet. Chcete každou noc hlídkovat či instalovat kameru? Máme pro Vás jednodušší řešení v podobě antigraffiti ochrany - produktu Impaguard 115. Při nástřiku barvy na takto ošetřenou plochu dochází k jejímu stékání, což sprejera pochopitelně odradí a jde o dům dál. Zbytky barvy lze pak odstranit velmi snadno a povrch zůstane neporušený. Investice, kterou vynaložíte do ochrany, je několikrát nižší než možné škody napáchané sprejery. Bonusem této antigraffiti ochrany je i to, že povrch chrání také před znečištěním, nadměrnou vlhkostí a polepováním plakátů.

Naše produkty odstraňují graffiti i z historických a památkově chráněných povrchů, což svědčí nejen o jejich účinnosti, ale i bezpečnosti použití na různých typech povrchů. Na ochranu před graffiti na památkově chráněných površích je určen produkt Impaguard 335, ke kterému máme atest Akademie věd.

Představili jsme Vám nejpoužívanější odstraňovač graffiti a antigraffiti ochranu. Samozřejmě máme větší výběr těchto produktů a rádi Vám poradíme s výběrem dle typu povrchu. V případě, že si na odstranění graffiti či na aplikaci antigraffiti ochrany netroufnete sami, doporučíme Vám naši aplikační firmu.

Na rychlé čištění taggů/graffiti skvěle poslouží produkt IG 111. Je dostupný i v malém balení o objemu 1 l již za 405 Kč. Na citlivé povrchy poslouží IG 123. Z hlediska snadnosti aplikace je také velmi oblíbený gel IG 113

1

Detailní postup odstranění graffiti:

 ! Produkty jsou připraveny k použitíPřed použitím JE ALE NUTNÉ SI VŽDY UDĚLAT TEST. !

Doporučené nanášení: válečkem, štětcem s přírodními vlákny, hadříkem. 

  1. Naneste přípravek krouživým způsobem na graffiti nebo tag. Vyčkejte tak dlouho, až se graffiti naruší a rozpustí, poté jej setřete jemným hadříkem, případně opláchněte vodou. Opakujte tento postup, aby jste důkladně a zcela odstranili stopy barev, rozpuštěných první operací.
  2. Nakonec utřete měkkým hadříkem do sucha.
  3. Hotovo!

2 

Kromě plnění funkce ochrany před graffiti také ochrany zajišťují snížení přilnavosti lepidel u plakátů a letáků, chrání povrch před znečištěním, nadměrnou vlhkostí a zabraňují ve většině případů šíření mechu, řas a plísní. Více se dozvíte u jednotlivých produktů v kategorii Antigraffiti ochrany.

Závěrečné upozornění: Pokud čistíte graffiti již na povrchu ošetřeném ochranou, je potřeba pro zaručení spolehlivé ochrany vrstvu ochrany znovu nanést. Při odstranění graffiti může dojít ke smazání jedné vrstvy ochranného nátěru.